ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

26/01/2024 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Προσωρινή Συνέλευση του Τμήματος Κοινωνιολογίας συνεδρίασε την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024 με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης τη «Συζήτηση για την εξέλιξη της κατάστασης λόγω των φοιτητικών καταλήψεων».

Κατόπιν διεξοδικής συζήτησης, όπου τέθηκαν και ελήφθησαν υπόψη όλες οι πρόσφατες εξελίξεις σε επίπεδο σχολής αλλά και ευρύτερα, η Συνέλευση αποφάσισε ομοφώνως τα ακόλουθα:

1. Οι αποφάσεις των συλλογικών οργάνων των φοιτητών/τριών είναι σεβαστές και αποτελούν τμήμα της ακαδημαϊκής ελευθερίας, η οποία προστατεύεται διαχρονικά από το θεσμικό πλαίσιο και από τη μακρόχρονη παράδοση του πανεπιστημίου ως εκπαιδευτικού και ερευνητικού θεσμού.
  2. Δεδομένου ότι η εκπαιδευτική διαδικασία στο πλαίσιο του τμήματός μας διεξήχθη καθ’ όλη τη διάρκεια του εξαμήνου ομαλά και χωρίς καμιά παρέκκλιση, οι μαθησιακοί στόχοι επιτεύχθηκαν στο σύνολο των προσφερόμενων μαθημάτων και μέρος της αξιολόγησης των φοιτητών/τριών, π.χ. εργασίες, ασκήσεις κλπ., έχει επίσης υλοποιηθεί, θα διασφαλιστεί από τους διδάσκοντες και τις διδάσκουσες του τμήματος, σε συνεργασία με τα αρμόδια όργανα του πανεπιστημίου, η ολοκλήρωση των εξετάσεων όλων των μαθημάτων, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς.
  3. Εν αναμονή των εξελίξεων, θα υπάρξει συνεχής διαβούλευση εντός του τμήματος και επικοινωνία τόσο με τα αρμόδια όργανα του πανεπιστημίου όσο και με τους φοιτητές και τις φοιτήτριες. Για οποιαδήποτε νέα εξέλιξη ως προς το αναπροσαρμοσμένο πρόγραμμα των εξετάσεων θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση στην ιστοσελίδα του τμήματος.

Εκ της Προσωρινής Συνέλευσης

του Τμήματος Κοινωνιολογίας